- Grand Cafe Nobel -

Spaarne 36, Haarlem
Europees
Grand Cafe Nobel. Edel, eerlijk en goed. Grand Caf Nobel is gevestigd in het monumentale pand 'De Korenbeurs' aan het Spaarne in Haarlem. Deze horeca gelegenheid staat voor kwaliteit en gastvrijheid. Zowel de inrichting, sfeer, de gastvrijheid richting de gast, de unieke lokatie en de eerlijke prijzen zijn de speerpunten van de zaak. Een avondje uit bij Grand Caf Nobel wil de gast een 'soort korte-vakantie gevoel' geven. Je kan hier terecht voor een kopje koffie, een lunch, een borrel, een diner en weer een borrel. De zaak is zeven dagen per week van 10 uur 's ochtends tot 1 uur 's nachts is geopend.
Sfeer & interieur. Bijna alle materialen die hier zijn gebruikt komen uit Belgi en zijn in nog geen zaak in Nederland te vinden. Toch zijn het ook eerlijke materialen. Niet te hip, maar zeker niet oubollig. Grand Caf Nobel heeft getracht een tijdloze zaak neer te zetten. Hier is men op alle momenten van de dag welkom. Met vrienden, familie of voor zaken, zij bieden de ruimte. Nobel zou je kunnen vinden in Singapore, Antwerpen, Londen of Parijs.
Keuken & kaart. Grand Caf Nobel streeft naar een zo breed mogelijk georinteerde menukaart. Van sat tot kreeft. Zij hebben een zeer uitgebreide wijn-, lunch- en dinerkaart. De drie koks van Grand Caf Nobel hebben hun sporen in het horeca-vak allang verdiend. Zij zijn helemaal n met het concept van Grand Caf Nobel. Een goed stuk vlees bereiden kost evenveel tijd als een slecht stuk vlees bereiden.

Voorgerechten
Brood, boter en tapenade voor 1 persoon
3 stuks brood met zachte gezouten boter en tomatentapenade 1.00
 
Courgettesoep
met chorizo en courgette natuurlijk     6.00
 
Bisque van kreeft
romige kreeftensoep met een bosuitje. Stevig van smaak!     7.00
 
Salade Manchego
heerlijke salade met in rozemarijn gemarineerde manchegokaas, artisjok en olijven     8.00
 
Kalfsstoofpotje
met basilicum en zongedroogde tomaatjes     8.50
 
Carpaccio van gerookte runderbil
met rode ui-truffeldressing, kappertjes en knoflookcroutons evt. met supplement eendenlever     9.00
evt. met supplement eendenlever     4.00
 
Torentje van Queen crab
waarin een vleugje koriander, met appel en een crostino     9.50
 
Roodbaars
op de huid gebakken met een spies van gemarineerde jumbomosselen en een frisse dressing van sereh en djeroek peroet     10.00
 
Chef's voorgerecht
wekelijks wisselend uit het chef’s menu, vraag de bediening voor meer info     11.50
 
Wandeling langs het Spaarne
5 verschillende gerechtjes van de chef     12.50
 
Halve kreeft, ong. 300 gram incl. schaal
geweld in knoflook of dragon, in een salade of in de schaal geserveerd     19.50
 
Hoofdgerechten
Saté van ossenhaas
met heerlijke saus van cashewnoten en cassavechips     12.50
 
Pasta Nobile
pappardelle in een romige saus met champignons, pijnboompitten en oude kaas     13.50
 
Kaasfondue voor 1 persoon
met crudité en brood     14.50
 
Lamsschenkel
met tomatencouscous, en een lamsjus met een beetje mint     15.50
 
Zeeduivel
gerold in katenspek met een lauwwarme aardappelsalade en bieslookroomsaus     16.50
 
Kalfsentrecote
met een jus van bospaddestoelen een puree van knolselderij en aardappel     17.50
 
Zeebaars
met saffraan risotto, geconfijte cherrytomaat en een saus van limoen     18.50
 
Chef's hoofdgerecht
wekelijks wisselend uit het chef’s menu, vraag de bediening voor meer info!     19.50
 
Halve kreeft ong. 300 gram
geweld in knoflook of dragon, in een salade of in de schaal geserveerd     19.50
 
Surf ‘n turf
gegrilde tournedos medaillon en ¼ kreeft met romige la ratte aardappel en kreeftencoulli     22.50
 
Heerlijke hele kreeft, ong. 600 gram
in knoflook,-dragon,-of roomboter geweld. Ligt los in de schaal, dus de handen blijven schoon!     32.50
 
Chefs menu 2, 3 of 4 gangen
2 gangen chef’s menu 27.50 3 gangen chef’s menu 32.50 4 gangen chef’s menu 38.50     v.a. 27.50
 
Desserts
Trio van chocolade
Blondy, choco mousse en chocoladeijs     6.00
 
Panna cotta
luchtige Italiaanse melkbavarois met vanille en yoghurtframbozenijs     6.00
 
Crème brulée
van speculaas met stracciatellaijs     6.00
 
Cheesecake
met cranberrycompote en vanille ijs     6.00
 
Chef nagerecht
wekelijks wisselend uit het chefmenu, vraag de bediening voor meer info     7.50
 
Europees kaasplankje
petit doruvael, merlijn, loo, cabrales, hollands blauw tip: heerlijk met een glaasje yalumba     12.50
 
Proeverij Nobel
van de verschillende desserts voor 2 personen     17.50
Telefoon: 0235327034
Website: http://www.grandcafenobel.nl

Grand Cafe Nobel, Spaarne 36, Haarlem
maandag t/m zondag van 10.00 uur tot 01.00 uur